Velkommen

Velkommen til Tauheed Moskés hjemmesider.

Ta kontakt på post@tauheed.no ved spørsmål.

Bønnetider i Norge

For å se oppdaterte bønnetider i de norske storbyene med daglig visning: klikk her

Hijri Kalender

الأربعاء 4 صفر 1442
onsdag Safar 4 1442
onsdag september 23 2020

Støtt oss

Les mer her

Aktiviteter

Daglig

Vi tilrettelegger daglige bønn (salat/namaz) og spesielle bønn i forbindelse med Eid og andre høytider. Utenom bønn, blir det også holdt undervisning om temaer innen islamsk lære og praktisering. Vi underviser også om rettferdighetstenkning innen islam (Fiqh) og om profetenes liv (Sunnah).

TIC har vigselsmyndighet og utfører muslimsk vielse (nikah). I tilfelle bistår vi i forbindelser med begravelse. Vi besvarer spørsmål angående religiøse problemstillinger (Masail-e-sharia) innen islam. Du kan sende spørsmål via post, telefon, faks eller e-post også.

TIC har et bibliotek som er åpent hver dag. Vi har et stort antall bøker på forskjellige språk, samt lyd- og videokassetter.

 

Ukentlig

Hver tirsdagskveld leses Dua Tawassul. På torsdagskveld er det Dua-e-Kumail og Ziarat-e-Warisa, hvor alle kan delta. Det blir holdt fredagsbønn, der TICs Imam (prest) holder fredagstalen (khutba) på arabisk, norsk, urdu og persisk. Vi har ukentlig undervisning(dars) for barn og voksne på urdu, arabisk og norsk.

 

Månedlig

Vi markerer alle viktige dager ifølge islamsk kalender i tråd med de tolv imamenes tradisjoner. Majalis og Milad (samlinger) blir holdt på urdu, arabisk, persisk og norsk. Minnet om fødsel og martyrium for profetens Mohammads Ahlulbayt (as) blir holdt i disse samlingene på forskjellige dager og tidspunkt. Vi arrangerer litteraturkvelder for å fremme islamsk inspirert poesi.

 

Årlig

Vi vektlegger feiring av Ramadan og Muharram hvert år. I den hellige måneden Ramadan, lager vi tidstabell for Sahr (bespising før daggry) og Iftar (bespising etter solnedgang). Det blir holdt høytlesning av koranen og undervist i islamsk etikk hver dag i den hellige måneden Ramadan.

Når det er Hajj (pilegrim) reiser våre medlemmer samlet til Mekka og Medina. Til forberedelse blir det arrangert kurs og undervisning om hajj-ritualene på forskjellige språk som urdu, arabisk, persisk og norsk. Ikke-medlemmer er også velkomne til å delta på disse undervisningstimene.

I måneden Muharram og Safar blir det holdt mange arrangementer på urdu, arabisk og norsk til minnet for slaget ved Karbala. Hvert år inviterer vi forskjellige Ulama (lærde) fra Europa og muslimske land for å lede arrangementene.

Hvert år blir det produsert islamsk kalender, som er koordinert med islamske og norsk observatorium. Det blir også produsert tidstabell for bønntider hvert år.

 

Ung Tauheed

Moskeens satsing "Ung Tauheed" har utformet en ungdomsgruppe som skal ivareta ungdommenes interesser. Vennligst les mer her.

 

Kvinnegruppe

Moskeen har etablert en egen kvinnegruppe til å ivareta spesielt kvinneaktiviteter, samtidig som de deltar i alle felles aktivitetene. Vennligst les mer her.

 

Imam Jawad (as) skole

All undervisning går under Imam Jawad (as) skole. Vennligst les mer her.

Programoversikt

Arabisk
Urdu
Norsk
Kvinnegruppe
Felles program
Ingen hendelser

Online

Vi har 27 gjester og ingen medlemmer på besøk.

FOR KUNNSKAP

FOR SAMHOLD

FOR DIALOG

FOR TOLERANSE