Velkommen

Velkommen til Tauheed Moskés hjemmesider.

Ta kontakt på post@tauheed.no ved spørsmål.

Bønnetider i Norge

For å se oppdaterte bønnetider i de norske storbyene med daglig visning: klikk her

Hijri Kalender

الأربعاء 4 صفر 1442
onsdag Safar 4 1442
onsdag september 23 2020

Støtt oss

Les mer her

Imam Jawad (as) Skole

Helt siden 1994 da Tauheed Islamic Centre ble etablert har vi holdt undervisning i koranen, islamsk etikk og læren om islam, samt morsmål (urdu og arabisk). Undervisningsarbeidet ble etter hvert mer organisert og fikk navnet Imam Jawad (as) skole som ble formelt innviet 22. september 1996. Imam Jawad skole ble delt i to avdelinger; urduavdeling og arabiskavdeling.

I begynnelsen av 1996 hadde vi 30 arabiske elever (Irak, Libanon og Kuwait), 13 fra Iran, 18 fra Afghanistan og 25 urduspråklige. I 1998 hadde vi 65 arabiske og 30 urduspråklige faste elever. Disse ble undervist av 5 urduspråklige og 8 arabiske lærere. I 2000 ble det 70 arabiske elever og 25 urduspråklige elever.

I september 1998 begynte damenes kurs i darse-Fiqh (kurs i islamske lover). Da lokalene i Enebakkveien 36B ble solgt i april 1998, måtte vi flytte ut. Dette påvirket skolen i stor grad.

 

Arabisk seksjon

Hver søndag er det undervisning i koranen og om det grunnleggende islam for arabisktalende barn og ungdommer.

Hver mandag er det undervisning for arabisktalende kvinner, der de lærer om innholdet i koranen, og om islamsk etikk og tenkning slik vi har fått den formidlet fra profeten Muhammed (fvmh) og de 12 hellige imamene.

 

Urdu seksjon 

Hver søndag er det undervisning for både kvinner og menn som snakker urdu. For barn og ungdommer som snakker urdu, har vi undervisning på søndager.

 

Norsk seksjon

Den norske seksjonen ble etablert i 2008. Hver søndag holdes det undersvisning for ungdommen og yngre voksne på norsk, i regi av Ung Tauheed. Siden innflytting til moskebygget på Hauketo har vi siden oktober 2014 hatt undervisning for små barn på norsk. 

Programoversikt

Arabisk
Urdu
Norsk
Kvinnegruppe
Felles program
Ingen hendelser

Online

Vi har 80 gjester og ingen medlemmer på besøk.

FOR KUNNSKAP

FOR SAMHOLD

FOR DIALOG

FOR TOLERANSE